Informatie parelcolliers

Welke parel past bij u?

Een van de belangrijkste aspecten bij het uitkiezen van een parelsieraad is het bepalen welke parel het meest geschikt is voor uw voorkeur en welke parel het best binnen uw budget past.

De lengte van uw parelketting.

Parelsnoeren zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en vormen. Welk snoer het beste bij u past is afhankelijk van uw eigen voorkeur. Wanneer u geen snoer kunt vinden dat voor u de juiste lengte heeft kunt u ook een snoer speciaal voor u laten knopen op de lengte die goed bij u past. Hiervoor kunt u een goed passend collier van uzelf opmeten. Ook kunt u een niet rekbaar koord gebruiken om zo de juiste lengte van uw collier te meten. Let op, speciaal voor u geknoopte snoeren kunnen niet geruild of geretourneerd worden.

De colliersoorten die hieronder afgebeeld worden zijn gemeten op een gemiddelde hals welke een normaal collier van 40- 43 cm zouden dragen. Hou er rekening mee dat u zelf het collier goed nameet

Collier de chien 30- 35 cm

Parel collier van 30- 35 cm. Bestaande uit 2 af 3 rijen die tegen de hals liggen.

Choker 36- 40 cm

De chokerlengte is klassiek collier wat zeer veelzijdig te dragen is zowel casual als voor meer formele gelegenheden. Deze lengte is de perfecte lengte voor een mooie elegant parelcollier .

Princess 43- 48 cm

De meest voorkomende lengte voor parelsnoeren is de Princess lengte. Deze lengte welke het meest voorkomt in de lengte van 43 cm.


Opera lengte 60-90 cm

De opera lengte is een lang collier met welke op veel verschillende manier gedragen kan worden. Een van de mogelijkheden is dit collier als enkel te dragen op zijn langst of als een choker van met twee rijen. Het collier kan ook met een knoop boven de buste voor een stijlvolle vintage look.

opera collier

Rope lengte 100- 120 cm

Deze luxueuze lengte is zowel elegant als sexy. Dit collier kan als een collier geregen worden maar ook met een aantal sluitingen zodat het collier opgedeeld kan worden in meerdere lengtes om zo meerdere combinaties te kunnen maken. Zo kan er bijvoorbeeld een choker van twee of drie rijen van gemaakt worden of een langere collier een een armband. Deze veelzijdige lengte kan ook geknoppt worden gedragen op een elegante vintage jaren 20 look.

rope lengte