Parelonderhoud

De verzorging van uw parelsieraad

Wij hopen dat u zo lang mogelijk plezier heeft van uw sieraden. Het is hiervoor raadzaam onze verzorgingstips zoveel mogelijk in acht te nemen.

 

Waneer kunt u uw parels het beste niet dragen?

Parels bestaan uit organisch materiaal. Het oppervlak van een parel is niet zo hard als van een edelsteen.Stoffen zoals zweet, haarlak deodorants, cosmetica etc. kunnen het oppervlak van de parel onherstelbaar beschadigen.

U kunt u parels het beste af doen bij:

Het opbrengen van cosmetica of andere lichaamsverzorgingsproducten.

Het opbrengen van parfum.

Het wassen van uw handen met zeep of het aanbrengen van handcreme (ringen of armbanden)

Bij kappersbezoek.

Tijdens het sporten.

Afgezien van de mechanische beschadiging van de parels door harde voorwerpen werken ook schoonmaakmiddelen nadelig op de zijdeachtige oppervlakte van de gekweekte parels. Draag uw parels daarom niet tijdens het schoonmaken.

Tijdens het zonnen. Zonnebrand en de zon kunnen uw parels uitdrogen en beschadigen

Wacht tenminste 30 minuten na het opbrengen van cosmetische producten etc voor u uw parels aan doet.

 

Parels bewaren

Wanneer u parels bij ons koopt krijgt u daar een houten doos bij en een stoffen bewaar zakje. Bewaar uw parels zoveel mogelijk in de daarvoor bestemde doos gescheiden van andere sieraden. U kunt uw parels in het stofzakje bewaren of los in de doos.

Wanneer u uw parelset bij elkaar wilt opbergen bewaar dan de afzonderlijke sieraden in de daarvoor bestemde zakjes of in een zachte doek. Zo kan de parel niet bekrassen.

Bewaar parels nooit in een plastic zakje maar gebruik de bijgeleverde stoffen zakjes.

 

Onderhoud van uw parels

Na het dragen van de sieraden met een zachte, vochtig doek reinigen van cosmetica en zweetsporen.

Spoel uw collier niet af en dompel het niet onder in vloeistoffen zelfs al zijn dit speciale parelreinigingsvloeistoffen. De draad die in de parel zit zal de vloeistof opnemen maar kan niet goed drogen of afgespoeld worden. Dit werkt verkortend op de levensduur van uw draad maar ook van uw parels omdat deze van binnenuit vochig blijven.

Een keer per jaar zou ieder parelsieraad door een juwelier of goudsmid gecontroleerd moeten worden en bij veel dragen opnieuw geknoopt moeten worden. Achter elke parel wordt een knoop gelegd. Daardoor wordt verhinderd dat bij het knappen van een ketting alle parels eraf vallen en kunnen de parels niet tegen elkaar aan wrijven en beschadigen.

Bij oorbellen en ringen worden de sluitingen en zettingen gecontroleerd.