Welk metaal past bij u

Titanium

Voordelen van titanium

Titanium is een licht en antiallergisch metaal. Sieraden van dit metaal dragen zeer prettig.

Titanium is een van de meest grijze metalen en heeft daardoor een stoere uitstraling.

Bovendien is het erg hard waardoor uw sieraad lang mooi blijft.

Nadelen

Titanium kan niet gesoldeerd worden. Hierdoor is het alleen mogelijk ringen van dit metaal te rekken. Bij sieraden zonder steen is dit geen probleem maar bij sieraden met een zetting rekt de zetting mee waardoor de steen te klein wordt voor de zetting. Deze zal er dus uit springen.

Kijk voor uzelf dus of u al een aantal keren van ringmaat bent gewisseld of dat dit voor u vrijwel gelijk blijft. Een titanium trouwring met steen kan moeilijk groter worden gemaakt door rekken.

 

Goud

Goud is een van de duurdere metalen met een luxe uitstraling.Goud is er bovendien in verschillende kleuren zoals geel, rood en wit.Welke kleur uw metaal heeft hangt af van de samenstelling van uw metaal (de legering) en van het gehalte.

Zo zit er in een sieraad van 18 karaats goud meer goud (75%) dan in een sieraad van 14 karaats goud (58,5%). Dit heeft invloed op de kleur. geelgoud is in eenhoger gehalte warmer dan in een lichter gehalte omdat hier meer geel metaal in zit.

Voordelen van goud

Goud is een metaal met een luxe uitstraling en waardevast.

Goud gaat met betrekking tot slijtage zeer lang mee.

Goud is een metaal waar mensen die een zilverallergie hebben over het algemeen goed tegen kunnen.

Goud oxideerd niet waardoor het er mooi uit blijft zien. ( een uitzondering hierop kan 9 karaats goud zijn door het hoge koper en zilver gehalte).

Goud is zeer rekbaar waardoor het goed te repareren, vergroten of te verkleinen is.

Er zijn verschillende kleuren mogelijk waardoor u een sieraad kunt kiezen in een kleur die bij u past.

Nadelen

Goud is een betrekkelijk zwaar metaal waardoor het gewicht van het sieraad wat hoger kan worden.

Bij gerohdineerde witgouden sieraden kunnen kleurverschillen optreden wanneer de rohdiumlaag afslijt. Opnieuw rohdineren is dan ene oplossing.

 

Witgoud met palladium

Witgoud met palladium is een legering van goud en een platinasoort. Dit metaal is anti alli allergisch. Het grootste voordeel van dit metaal is de door en door witte kleur, die witgoud in een gewone goudlegering van zichzelf niet heeft en welke verkregen wordt door het vergulden met rhodium.De rhodium laag kan na verloop van tijd afslijten en dat gebeurt niet bij palladium witgoud.

 

Zilver

Zilver is een mooi wit metaal waar vaak sieraden van gemaakt worden. Dit wordt meestal gedaan van sterling zilver ( 1e gehalte) met een gehalte van 92,5% zilver en 7,5% koper.

Voordelen van zilver

Zilver is een minder duur materiaal dan goud.

Zilver gaat over het algemeen een goede tijd mee.

Makkelijk te repareren, vergroten, verkleinen etc.

Nadelen zilver

Zilver slaat na verloop van tijd bruin of zwart uit, dit is een normale eigenschap van zilver en kan wegepoest worden met een zilverdoek of poets.

Zilver is een zachter materiaal dan goud, hierdoor beschadigd en slijt het sneller ten opzichte van goud.

Sommige mensen hebben een zilver allergie en kunnen niet goed tegen zilver.