Veel gestelde vragen

Sieraden

Hoe houd ik mijn sieraden mooi schoon?

Wij beschikken over een breed scala aan onderhoudsproducten en om uw sieraden mooi schoon te houden. Tevens kunt uw uw sieraad een keer per jaar via ons onderhoudscontract laten nakijken en polijsten. Zo houdt u uw sieraad in topconditie.

Mijn sieraad is gerhodineerd, wat houdt dat in?

Een gerhodineerd sieraad is verguld met een laag rhodium. 

Rhodium is een platina soort met een helder witte kleur. Rhodium wordt van nature niet zwart zoals zilver dat wel doet. Daarom blijft een gerhodineerd sieraad lang mooi en omdat rhodium harder is dan zilver is een gerhodineerd sieraad beter bestand tegen lichte krasjes.

Let op ook al is het sieraad voorzien van Rhodium betekent dit niet da t het sieraad nooit kan beschadigen. Ook in rhodium kan afslijten en krassen. Hierop wordt geen garantie gegeven.

 

Mijn zilver wordt zwart tijdens het dragen. Hoe kan dat?

Zilver wordt van nature zwart. Dit is een normaal proces van oxydes die zich op het oppervlak van het metaal vormen. Zilver oxydeert niet met zuurstof uit de lucht maar gaat wel een verbinding aan met onder andere de aanwezige zwavel die zich in de lucht bevindt. Bij sommige personen kan zweet er voor zorgen dat het zilver zwart zal uitslaan. Deze oxydes zijn te verwijderen met een juwelendoek of poetsmiddel maar zal wel steeds terugkeren onder het dragen. Een oplossing kan zijn het sieraad te laten rohdieeren. Het rohdium, welke een platina soort is zal als een dun laagje over het sieraad gelegd worden en hierdoor zal uw sieraad niet meer kunnen verkleuren. 

Kan ik nog iets met mijn oude goud?

Ja natuurlijk. Wij kunnen van uw oude goud een nieuw juweel maken. Dit kan zowel via maatwerk maar u kunt ook een juweel uit onze collectie bestellen.  Oud goud heeft vaak een emotionele waarde voor u. Het is geweest of gekregen van een dierbaar persoon. Het kan zijn dat sieraden soms verslijten waardoor u ze niet meer kan dragen maar ze kunnen ook uw smaak niet meer zijn. Hanneke vind dat sieraden er zijn om gedragen te worden. Kijk dus eens in uw juwelenkistje en zoek uw spulletjes eens bij elkaar. Wij staan hierbij graag voor u klaar.

Kan ik een afspraak maken om trouwringen te laten ontwerpen?

Natuurlijk kunnen wij u helpen mooie en bijzondere trouwringen voor u te ontwerpen om uw mooiste dag compleet te maken. U kunt contact met ons opnemen via het contactformulier of per telefoon 0165-515844. In ons atelier in stampersgat helpen we u graag verder.

Wat zijn de afmetingen van de juwelen?

De afmetingen van de producten worden vermeld in de productspecificaties in de beschrijving en productkenmerken onderaan de tekst.

Kan ik bij Hanneke Weigel Edelsmid ook een cadeaubon kopen?

Weet u niet welk sieraad u cadeau wilt doen? Het is mogelijk om zowel in het atelier als online een cadeaubon te kopen. De cadeaubon kan in het atelier maar ook in de webwinkel worden ingewisseld.

Levertijden

Wat is de gemiddelde levertijd van de juwelen?

Wij doen ons best de juwelen zo snel mogelijk uit te leveren. Omdat wij een kleine en bijzondere collectie maken maken heeft u het sieraad in 5-7 werkdagen in huis. Mocht het langer duren krijg u hiervan van ons bericht.