Een ring? Zo neem je de goede maat!

Een ring is een heel mooi symbolisch sieraad om te geven.

Wat de gelegenheid om een ring te geven ook is, het is natuurlijk heel belangrijk dat de mooie ring die je hebt uitgezocht straks ook goed past. Wij leggen je in een paar simpele stappen uit hoe je de correcte ringmaat opmeet zodat je  sieraad precies past!

 

Methode 1: De maat nemen met een ringmaat of ringtape

Dit is de meest betrouwbare methode om je ringmaat op te nemen. Dit kan een ringmaatje zijn welke je als een klein plastic tapeje met maten eropgedrukt of met een ringmaatbos met verschillende ringen in verschillende maten. 

De pasring moet een klein beetje weerstand geven over je knokkel bij het aantrekken maar mag daarna niet knellen en prettig zitten. Geeft het ringetje geen weerstand neem je een half maatje kleiner, heb je teveel weerstand neem een half maatje groter.

Het voordeel van een ringmaat is dat ze niet kunnen uitrekken zoals een strookje papier of een touwtje zodat je altijd de juiste ringmaat voor je hebt. 

Wij verkopen ringmaten en ringtapes in onze webshop. Je kunt ze los bestellen maar als je meteen je ringen besteld en aangeeft dat je je ringmaat later doorgeeft krijg je een ringtape gratis.

 

Methode 2: Van een bestaande ring

Een andere methode is om je ringmaat op te meten van een bestaande ring. Als je je ringmaat gaat nemen van een bestaande ring zijn er een paar zaken belangrijk om rekening mee te houden. 

Een goed begin

Zorg dat de ring waarvan je de maat gaat nemen ook echt de juiste maat heeft, n iet knelt en niet ovaal is geworden door het dragen. Wanneer je niet begint met een ring die echt op de juiste maat is kan je straks ook de juiste maat niet aflezen. Zorg er dus voor dat je goed begint en precies meet. Twijfel je aan deze methode kies dan liever voor methode 1 en meet de maat met een ringmaatbos of ringtape.

Meet precies. Je kunt voor deze methode een liniaal gebruiken en zo het aantal mm aan de binnezijde van de ring opmeten. Meet daarbij heel precies en rond niet naar boven of beneden af.

ringmaat opnemen / taking your sizeDe juiste maat lees je op de volgende manier af.

Methode 3 : Meet met een touwtje of strookje papier.

Dit is de minst betrouwbare methode omdat een touwtje of papier een beetje kunnen uitrekken maar nog steeds een goede methode om een idee te krijgen van je ringmaat. Wikkel eenvoudig een touwtje of strookje papier niet te strak om je vinger, zet een streepje waar de einden elkaar raken en meet dit op. Het aantal mm is ook meteen je ringmaat.

 

Je kunt het nog verder laten personaliseren met een gravure aan de binnenkant. Dit kan bij de meeste ringen gratis door ons voor jullie worden gedaan. Als het mogelijk is je ring te laten graveren dan kun je de gewenste gravure invullen bij het bestellen van het model.