Klantenservice

Vragen?

Graag helpen wij u verder. Aarzel dan ook niet om contact op te nemen om u vraag te stellen. 

Mail ons gerust op [email protected]  of bel met 0165-515844.

Let op: het kan zijn dat wij net aan het smelten zijn of een klant te woord staan. (wij zijn op dat moment minder goed telefonsch bereikbaar ivm de veiligheid en of aandacht)

1 Hoe houd ik mijn sieraden mooi schoon?
1.1 Welk onderhoud heeft zilver nodig
Uw sieraad is met de grootste zorg door ons vervaardigd. Toch heeft ieder juweeltje ook onderhoud nodig. Een zilveren sieraad zal van nature zwart/ bruin worden. Dit is een natuurlijk proces wat bij ieder zilveren sieraad aanwezig is. U kunt deze aanslag verwijderen met een zilverdoek. Het is ook mogelijk uw sieraad te behandelen met een speciale zilvervloeistof waarin deze verontreiniging opgelost wordt. Deze vloestoffen laten altijd een residu achter waardoor het sieraad uiteindelijk na een paar behandelingen sneller aan zal slaan. Wij raden u aan voorzichtig te zijn met reinigingsvloeistof vooral wanneer u sieraad ook uit andere materialen zoals edelstenen, hout etc bestaan. De reinigingsvloeistof kan deze onherstelbaar aanstasten. Wij kunnen ook uw sieraad opnieuw voor u polijsten. De aanslag zal van volledig verdwenen zijn. Matte delen worden opnieuw gematteerd en glanende delen opnieuw glanzeng gemaakt. Zo houdt u uw sieraden in topconditie. Heeft uw sieraad zettingen met stenen? Laat uw zettingen dan een keer per jaar nakijken op slijtage.
1.2 Mijn sieraad heeft een of meerdere zettingen hoe moet ik die behandelen?
Als er een of meerdere stenen in uw sieraad zijn gezet zitten deze in een zogenaamde zetting. Een randje metaal, klauwtjes, pootjes etc. houden uw stenen op zijn plaats. Het is belangrijk voor uw sieraad uw zettingen tenminste een keer per jaar laat controleren en na laat kijken op slijtage. Wij kunnen dit gratis voor u doen om uw sieraad in topconditie te houden. Als u wilt dat wij uw sieraad naar u retour zenden via de post berekenen wij hiervoor verzendkosten.
1.3 Welk onderhoud heeft mijn geelgouden sieraad nodig?
Een geelgouden sieraad heeft minder onderhoud nodig dan een zilveren sieraad. Goud heeft een stuk minder last van verkleuring dan zilver. U kunt uw sieraad poesten met een speciale doek geschikt voor zilver en goud. Hiermee worden echter geen krassen verwijderd. Let altijd op met een reinigingsvloeistoffen als er (edel)stenen in uw sieraad gezet zijn. Niet iedere steen kan tegen deze vloeistoffen. U kunt uw sieraad ook opnieuw door ons laten polijsten. Wanneer u uw sieraad draag is het mogelijk dat hierop krassen komen. Deze krasjes worden weer wegehaald en uw sieraad ziet er weer uit als nieuw. Het is zeker de moeite waard om uw sieraad eens in de zoveel tijd opnieuw te laten polijsten zeker als u uw juweel veel draagt. Het ziet er dan weer als nieuw uit.
2 Hoe wordt mijn sieraad gemaakt?
2.1 Hoe wordt mijn sieraad gemaakt?

Wij maken uw sieraad op met de hand op ambachtelijke traditionele wijze. Ook wordt u sieraad vakkundig en hoogwaardig afgewerkt. 

En dat handgemaakt met liefde kost soms wat tijd. Een aantal producten zijn altijd op voorraad maar handgemaakte sieraden hebben ieder hun eigen levertijd. Dit staat vermeld bij het sieraad van uw keuze.

Mocht Hanneke denken dit sieraad heeft nog even nodig op bijv. onze polijst afdeling of ergens anders in het proces van verwaardiging dan stelt zij u hiervan op de hoogte.