Welk materiaal is geschikt voor trouwringen?

Trouwringen kunnen van alle soorten materiaal worden gemaakt en ook hier geld weer kies iets wat bij jullie past en wat jullie mooi vinden. Wij hebben een paar tips die jullie kunnen helpen bij het kiezen van de perfecte ringen.

Duurzaamheid

Een huwelijk is een langdurige verbintenis. Wij vinden het daarom belangrijk dat de ringen ook zo lang mee gaan. Ringen van of met organisch materiaal zoals hout gaan, hoewel dat erg mooi kan zijn, gewoon zo lang niet mee. Kies daarom een stevig materiaal waarvan je weet dat ze jullie hele huwelijk mee kunnen gaan.

Groter en kleiner

In jullie leven gaan jullie gemiddeld 5 keer van ringmaat veranderen. Ht is dus slim als je een materiaal kiest wat vergroot en verkleind kan worden. Als jullie daar nu rekening mee houden hebben jullie je leven lang plezier van jullie ringen. Het zou namelijk erg jammer zijn als je je ring niet kunt dragen omdat ze te klein zijn geworden.

Diamonds are forever

En dat is echt zo. Kies als je kunt in je trouwring voor een echte diamant. De schittering in een diamant wordt niet voor niets vuur genoemd. En niets is zo mooi als het vuur van de diamant. Andere edelstenen zijn gewoon niet zo hard en de facetranden zullen na verloop van tijd niet meer zo strak en scherp zijn. Hierdoor zal de steen doffer worden en de schittering ook verdwijnen

Comfort met het juiste profiel

Ga je je ring veel dragen en is het een wat breder model? Ga voor comfort en kies het juiste ringprofiel hierbij. Ringen met een vlak profiel aan de binnenkant hebben namelijk minder draagcomfort dan ringen met een ringprofiel wat licht bol is. Een lichtbol ringprofiel voorkomt smetten, knellen en gaat makkelijker aan en uit, nadeel is dat er net wat meer materiaal in een bol profiel gaat dan in een recht profiel. Ringen met een lichtbol ringprofiel worden in onze webshop aangeduid in de specifiacties met comfortfit.