Fair trade goud

Wij werken ook met fairtrade goud. Dit goud is traceerbaar van de oorspronkelijke mijn tot aan uw sieraad met een code en certificaat. Fairtrade goud wordt niet vermengd met regulier goud en ook het vijlsel van dit goud blijft absoluut gescheiden van reguliere goud legeringen tijdens het werken aan uw sieraad zodat u de garantie heeft dat dit goud ook daadwerkelijk het goud is wat op het certificaat vermeld staat. Ook een van onze leveranciers van trouwringen kan al zijn modellen naast regulier goud in fairtrade goud maken en hebben daarnaast een speciale fairtrade goud collectie

 

FAIRTRADE GOUD STAAT VOOR EEN DUURZAME TOEKOMST VOOR DE MIJNERS, HUN FAMILIES EN GEMEENSCHAP.

Fairtrade goud wordt gedolven en verhandeld volgens de internationale fairtade goud standaard. 

Fairtrade goud wordt bovendien verwerkt in een apart productieproces zodat het goud te volgen is vanaf de gecertificeerde mijn tot het uiteindelijke sieraad. het afgewerkte sieraad mag vervolgens af worden gestempeld met het fairtrade goud logo.

Juwelen uit onze collectie die niet gemaakt worden van oud goud of nieuw goud kunnen op aanvraag ook gemaakt worden van fairtrade goud. Ook alle ringen uit de collectie van Ruesch kunnen op aanvraag gemaakt worden in fairtrade goud.

 

 

FAIRTRADE GOUD VOOR EEN DUURZAME TOEKOMST

  • Fairtrade goud gaat duurzame zakelijke relaties aan met haar deelnemers en geeft een gegarandeerde minimum fairtrade goudprijs om financieel stabiele toekomst te kunnen bieden aan haar deelnemers.
  • De fairtrade premium prijs maakt het de deelnemers mogelijk te investeren in hun gemeenschap, scholen en medische faciliteiten of om verbeteringen aan te brengen in operationele processen.
  • De fairtrade certificering schrijft veiligheidsmaatschriften voor zoals beschermende kleding, veiligheids en gezondheidstraining voor en een verantwoordelijke omgang met de omgeving.
  • De fairtrade standaard verbied kinderarbeid en gedwongen arbeid 

De gouden juwelen uit onze eigen collectie kunnen op aanvraag gemaakt worden van fairtrade goud. Juwelen die al van dit goud gemaakt zijn zijn voorzien van het fairtrade logo.