Rood & rose goud

Van alle legeringen is een goud legering een van de meest luxe en duurdere metalen. Wij legeren ons rood goud met zilver en koper om zo het benodigde gehalte te creëren. 

Gehalte
Het gehalte van uw legering bepaalt uit hoeveel delen goud en hoeveel delen toegevoegd metaal uw sieraad bestaat. Zo zit er in een sieraad van 18 karaats goud meer goud (75%) dan in een sieraad van 14 karaats goud (58,5%). Dit heeft gevolgen voor de kleur en de hardheid van de legering. Wij kunnen u adviseren welke gehalte het meest geschikt is voor het sieraad van uw keuze.
 
Kleur
Rood en rose goud heeft van zichzelf een luxe warm rose of rode kleur. Enige kleurverschillen kunnen aangebracht worden in de samenstelling van de legering om het warmer of bleker te maken binnen hetzelfde gehalte. Welke kleur uw metaal heeft hangt af van de samenstelling van het metaal (de legering) en van het gehalte. Hierbinnen zijn veel variaties mogelijk. Dit heeft invloed op de kleur en hardheid. 
Vraag ons naar de mogelijkheden. Wij legeren het metaal voor u in ons eigen atelier in de kleur van uw keuze en het gehalte wat u wenst.
 
Voordelen van goud
  • Goud is een metaal met een luxe uitstraling en waardevast.
  • Goud gaat met betrekking tot slijtage zeer lang mee.
  • Goud is een metaal waar mensen die een zilverallergie hebben over het algemeen goed tegen kunnen.
  • Goud oxideert niet waardoor het er mooi uit blijft zien. (een uitzondering hierop kan 9 karaats goud zijn door een hogere toevoeging van oxiderend metaal).
  • Goud is zeer rekbaar waardoor het goed te repareren, vergroten of te verkleinen is.
  • Er zijn verschillende kleuren mogelijk waardoor u een sieraad kunt kiezen in een kleur die bij u past.
  • Goud heeft een kleur die door en door is daardoor zal er geen kleurverschil optreden tijdens het dragen. (uitgezonderd hierop zijn vergulde en gerhodineerde metalen)

Nadelen

  • Goud is een betrekkelijk zwaar metaal waardoor het gewicht van het sieraad wat hoger kan worden.
Fairtrade goud
Wij werken oa ook met fairtrade goud. Dit goud is traceerbaar van de oorspronkelijke mijn tot aan uw sieraad met een code en certificaat. Fairtrade goud wordt niet vermengd met regulier goud en ook het vijlsel van dit goud blijft absoluut gescheiden van reguliere goud legeringen tijdens het werken aan uw sieraad zodat u de garantie heeft dat dit goud ook daadwerkelijk het goud is wat op het certificaat vermeld staat. Ook een van onze leveranciers van trouwringen kan al zijn modellen naast regulier goud in fairtrade goud maken en hebben daarnaast een speciale fairtrade goud collectie
 
Oud goud
Naast fairtrade goud is er ook een mogelijkheid om een sieraad door ons in uw eigen oude goud te laten maken. Sieraden van oud goud hebben vaak een grote emotionele waarde en wij gaan dan ook zeer zorgvuldig met uw ingeleverde goud om zodat u er zeker van kunt zijn dat wij ook dit goud strikt gescheiden houden van andere goudstromen en dat er geen ander materiaal in uw sieraad terecht komt. (het kan voorkomen dat u te weinig goud heeft voor het sieraad van uw dromen. Hiervoor is het nodig extra goud bij uw sieraad te voegen. Dit goud zal bestaan uit nieuw goud. Mocht dit het geval zijn voor uw sieraad dan wordt dit van tevoren met u besproken) Lees hier alles hoe wij u voor u van uw oude goud een mooi sieraad kunnen maken.