Wit goud

Van alle goud legeringen is onze witgoud legering de duurste legering. Dit komt omdat deze goudlegering naast 24 karaats fijn goud bestaat uit rhodium ( een metaal afkomstig uit de platina familie).  

Kleur
Witgoud heeft van zichzelf een luxe champagne kleur. Het is ook mogelijk een witgouden sieraad te laten rhodineren. Hierbij wordt het sieraad dan verguld met een laagje rhodium uit de platina familie. Dit is een veel witter metaal
 
 
Wij legeren het metaal voor u in ons eigen atelier in de kleur van uw keuze en het gehalte wat u wenst.
Voordelen van goud
  • Goud is een metaal met een luxe uitstraling en waardevast.
  • Goud gaat met betrekking tot slijtage zeer lang mee.
  • Goud is een metaal waar mensen die een zilverallergie hebben over het algemeen goed tegen kunnen.
  • Goud oxideert niet waardoor het er mooi uit blijft zien. (een uitzondering hierop kan 9 karaats goud zijn door een hogere toevoeging van oxciderend metaal).
  • Goud is zeer rekbaar waardoor het goed te repareren, vergroten of te verkleinen is.
  • Er zijn verschillende kleuren mogelijk waardoor u een sieraad kunt kiezen in een kleur die bij u past.
  • Goud heeft een kleur die door en door is daardoor zal er geen kleurverschil optreden tijdens het dragen. ( uitgezonderd hierop zijn vergulde en gerhodineerde metalen)

Nadelen

  • Goud is een betrekkelijk zwaar metaal waardoor het gewicht van het sieraad wat hoger kan worden.
  • Bij gerhodineerde witgouden sieraden kunnen kleurverschillen optreden wanneer de rhodiumlaag afslijt. Opnieuw rhodineren is dan ene oplossing.
  • Witgoud kan door de samenstelling niet onbeperkt versmolten worden, Na een aantal keer is het nodig dat het goud uit uw sieraad gerecupereerd wordt. Voor de verwerking van oud goud is dit goed om te weten. Losse elementen uit sieraden kunnen wel rechtstreeks verwerkt worden omdat deze niet gesmolten hoeven worden.
Fairtrade goud
Wij werken oa ook met fairtrade goud ook in witgoud. Dit goud is traceerbaar van de oorspronkelijke mijn tot aan uw sieraad met een code en certificaat. Fairtrade goud wordt niet vermengd met regulier goud en ook het vijlsel van dit goud blijft absoluut gescheiden van reguliere goud legeringen tijdens het werken aan uw sieraad zodat u de garantie heeft dat dit goud ook daadwerkelijk het goud is wat op het certificaat vermeld staat. Ook een van onze leveranciers van trouwringen kan al zijn modellen naast regulier goud in fairtrade goud maken en hebben daarnaast een speciale fairtrade goud collectie
 
Oud goud
Naast fairtrade goud is er ook een mogelijkheid om een sieraad door ons in uw eigen oude goud te laten maken. Door de samenstelling van witgoud is het niet mogelijk dit vaak te smelten en opnieuw te verwerken. Na een aantal keer zou het goud uit deze legering gerecupereerd moeten worden om opnieuw verwerkt te worden. Om er zeker van te zijn dat uw sieraad een mooi eindresultaat krijgt kunnen wij dit voor u regelen bij onze raffinaderij. U kunt hierna ook een nieuwe kleur kiezen voor uw goud omdat het terug gebracht wordt naar 24 karaats fijn goud. 
 
Sieraden van oud goud hebben vaak een grote emotionele waarde en wij gaan dan ook zeer zorgvuldig met uw ingeleverde goud om zodat u er zeker van kunt zijn dat wij ook dit goud strikt gescheiden houden van andere goudstromen en dat er geen ander materiaal in uw sieraad terecht komt. (het kan voorkomen dat u te weinig goud heeft voor het sieraad van uw dromen. Hiervoor is het nodig extra goud bij uw sieraad te voegen. Dit goud zal bestaan uit nieuw goud. Mocht dit het geval zijn voor uw sieraad dan wordt dit van tevoren met u besproken)