Sieraden met vingerafdruk

Regelmatig krijgen wij de vraag of ik ook sieraden maak met een vingerafdruk. En dat doe ik zeker. Hierbij is enorm veel mogelijk. Neem contact met ons op als u een speciale wens heeft voor een mooi sieraad met een afdruk.

Sieraden met gelaserde afdruk of tekst.

Met een gelaserde afdruk is het mogelijk een afdruk in het sieraad te laten laseren. En het blijft niet alleen bij een vingerafdruk, er kan bijvoorbeeld ook een tekst in eigen handschrift gelaserd worden. Het enige wat hierbij belangrijk is is een afdruk aan te leveren bijvoorbeeld op papier of een digitale afdruk. Een goede scherpe foto van een echte afdruk is voldoende om dit digitaal op het sieraad te kunnen overbrengen. Hoe beter de kwaliteit van de afdruk, hoe mooier de gravure wordt.Ring gelaserd met vingerafdruk Ring lasered fingerprint

Sieraden met een fysieke afdruk

Er kunnen ook sieraden gemaakt worden van een wasafdruk of afdrukken in klei. Op de afbeelding in dit artikel is te zien hoe ik een vingerafdruk maak samen met mijn jongste zoon van twee maanden oud terwijl hij slaapt in de maxicosi. Deze afdruk heb ik verwerkt in een familie sieraad voor mijzelf met al onze vingerafdrukken. 

Zelf thuis een sieradenprint maken!

Een keer per jaar is het hier making something special day. Op deze dag maken mijn kinderen ieder met een speciale printkit een vorm. Hierin zie je de afdrukjes van hun kleine vingertjes die ze tijdens het maken achterlaten. Van deze vormen maak ik een draagbaar sieraad van in edelsmetaal en werk het verder af tot een draagbaar sieraad. Op de achterkant graveer ik de naam en de leeftijd.  Je kunt al op jonge leeftijd beginnen met het maken van een mooie collectie hangertjes of bedeltjes. Mijn eerste sieraad werd gemaakt door mijn zoon op 3 jarige leeftijd. Print kit bestellen? Klik dan hier en laat wat moois voor jezelf maken!