Oud goud veranderen. Hoe gaat dat?

Oud goud veranderen. Hoe gaat dat?

Een nieuw sieraad laten maken van oud goud? Lees hier hoe we dat doen.

Sieraden worden uit liefde gegeven op speciale momenten, zijn van een dierbaar persoon geweest of gekregen voor een bijzondere gebeurtenis. 

Maar het kan dat na jaren dragen kunnen uw sieraden zo versleten raken dat een reparatie gaan blijvende oplossing meer kan geven. Wat doe je dan met je geliefde juweeltje? Vaak belanden deze juweeltjes in een la of kast en dat vinden wij zonde. Want.. er is zoveel mogelijk met uw oude goud. In dit artikel laten wij u de mogelijkheden zien en laat ik u zien hoe uw goud verwerkt kan worden tot een prachtig nieuw sieraad waar u weer jaren lang plezier van kunt hebben.

 

Wat is er mogelijk met oud goud? 
Met uw oud goud is vaak meer mogelijk dan u denkt. Wat wij van uw sieraden kunnen maken hangt af van de hoeveelheid oud goud. Is het sieraad hol dan heeft u minder gewicht dan wanneer het een massief sieraad betreft. Wij kunnen van een kleine hoeveelheid al iets moois maken maar het hangt af van uw wensen met betreft het sieraad. Wij kunnen uw goud voor u wegen en een inschatting maken van wat u hiermee kunt laten maken. Het is ook mogelijk een combinatie te maken van oud en nieuw goud.
 
Het ontwerpgesprek
Sommige klanten hebben duidelijk een idee in hun hoofd wat ze graag van hun oude goud gemaakt willen hebben. Dat is natuurlijk altijd handig maar niet noodzakelijk. Tijdens een ontwerpgesprek komt naar voren welt type sieraad u graag zou willen, een ring, een hanger etc. Hanneke zal met u bespreken wat u mooi vindt, of er bijvoorbeeld een steentje gezet moet worden, misschien zijn er onderdelen van de sieraden die nog zichtbaar behouden moeten blijven, en in welke stijl het sieraad uitgevoerd gaat worden. Hierna zal er een tekening gemaakt worden om te kijken of het sieraad ook het juiste sieraad voor u is.
Voor het ontwerpgesprek duurt ongeveer een uur. 
 
Het ontwerp
Het kan dat er tijdens het ontwerpgesprek al heel duidelijk naar voren komt wat een mooi ontwerp zou zijn voor het sieraad. Dan zet Hanneke dat meteen in een ruwe schets op papier en is het meteen zichtbaar.
Het kan ook voorkomen dat ik heel even moet nadenken over een aantal technische zaken. Dan schrijf ik een aantal steekwoorden op die in het sieraad terug moeten komen en ontvang je het ontwerp later.
Het ontwerp blijft eigendom van Hanneke Weigel edelsmid en hieraan kunnen geen exclusiviteits rechten worden ontleend tenzij anders besproken. 
 
Creatie
Na goedkeuring van het ontwerp begint het maken. Het leukste onderdeel is natuurlijk het creeren van het sieraad dat nu tot leven komt. De delen die behouden moeten blijven zullen klaargemaakt worden voor hun plaats in het sieraad en de delen die omgesmolten mogen worden zullen gesmolten worden. Uw goud zal ten alle tijden zonder toevoegingen van ander oud goud worden gesmolten zodat u er zeker van bent dat uw sieraad ook echt van uw eigen oude goud is gemaakt*. 
 
*Het kan voorkomen dat er in overleg nieuw goud wordt toegevoegd. Dit bespreekt Hanneke van tevoren met u.
 
Aflevering
Na de creatie zal uw sieraad afgewerkt worden met de door u gewenste afwerking. Dit kan gepolijst zijn of gematteerd net wat u mooi vind. Eventuele stenen worden gezet en daarna is uw sieraad klaar om te worden afgehaald.
 
Onze tips voor oud goud.
Nieuwe trouwringen gemaakt van oud goud. Wat is er nu mooier dan het bruidspaar een uniek en waardevol cadeau te geven ontworpen naar hun eigen wensen.
 
Een hanger als kraamcadeau. Laatst kwam een klant met een bijzonder en geweldig idee. Voor hun kraamfeest hadden ze van familie en vrienden allemaal een stukje oud goud gekregen. Bij elkaar hadden ze met al deze kleine giften van kapotte kettinkjes, armbandjes en zelfs een trouwring van een overleden oma naar wie de dochter was vernoemd genoeg voor een prachtige geboorte hanger voor zowel moeder als dochter.
 
Zo zijn er tal van ideeen te bedenken om met oud goud iets moois te laten maken. Hanneke denkt graag met u mee om zo tot een prachtig juweel te komen.
 
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.