Vingerafdrukken maak ze nu!

Vingerafdrukken maak ze nu!

Vingerafdrukken worden vaak afgenomen wanneer iemand overleden is. Door het rouwcentrum of in het ziekenhuis. Maar wij adviseren nu alvast een afdruk te nemen van je geliefden! Waarom nu al? Je leest er alles over in ons blog

Vingerafdruk sieraden, ontzettend persoonlijk en mooi. En soms het laatste wat je echt van iemand hebt. Nu hoeft een vingerafdruk sieraad niet altijd een herinnerings of rouw juweel te zijn maar ze zijn dat vaak wel. Na het overlijden kunnen er in het ziekenhuis of in het rouwcentrum afdrukken worden gemaakt met inkt of in klei. 
Wij adviseren zelf alvast afdrukken te nemen bij leven, dit kan heel eenvoudig en snel. Waarom nu? Omdat er na overlijden veel mis kan gaan wat het resultaat van het sieraad zal beinvloeden.
 
Het bekende kaartje met de voorgeprinte afdruk
Ik krijg ze regelmatig te zien, het rouwcentrum neemt een afdruk op een kaartje waar al een gele vingerafdruk opgeprint staat. Deze afdruk komt vaak door de afdruk met inkt heen. Maar je wilt natuurlijk de je geliefde en niet de afdruk die op het kaartje voorgedrukt staat op je sieraad. Vraag het rouwcentrum de afdruk te nemen op een blanko kaartje of beter nog, neem nu die vingerafdruk en leg je kaartje weg in de kluis! Mocht je dan toch het kaartje met de voorgedrukte vingerafdruk ontvangen heb je tenminste thuis nog een back up. en krijg je echt het sieraad van je geliefde op het sieraad en niet die voorgedrukte.
 
De afdruk is mislukt
Soms zie ik ze wel, afdrukken die zorgvuldig genomen zijn en nog prachtig mooi en gedetailleerd op het kaartje afgedrukt zijn. Hiervan kunnen de afdruk prachtig worden overgenomen. En let op soms zie ik ze , maar vaak ook niet.
Als je afdruk mislukt in het rouwcentrum heb je geen mogelijkheid nog een afdruk te laten maken, het is wat het is. Mijn oma was bijvoorbeeld 90 jaar toen ze stierf.Haar afdrukken waren dan ook bijna onleesbaar doordat ze een week op sterven had gelegen.
Ook kan het voorkomen dat de afdrukken mislukken omdat de huis niet meer zo flexibel is, door bijvoorbeeld ouderdom en kou. 
Neem ze dus nu, ik heb van iedereen in mijn gezin de vingerafdrukken in de kluis liggen. Wat ik daarmee ga doen lees je hier.
 
Hoe neem je een vingerafdruk met inkt?
Het is heel eenvoudig een vingerafdruk af te nemen. Het enige wat je ervoor nodig hebt is een stempelkussen en een kaartje iets dikker papier. Op een gewoon papier kan natuurlijk ook maar omdat ik ze wat langer ga bewaren heb ik ze op een wat dikker papiertje gedaan. Als je vingerafdruk mislukt probeer je het gewoon een keer opnieuw net zolang tot je tevreden bent. Rol je vinger voorzichtig van links naar rechts over het papiertje dan krijg je de mooiste afdrukken. Afdrukken gemaakt bij leven zijn zoveel mooier.
 
Wat voor sieraden kun je maken met een vingerafdruk?
Je kunt je afdrukken ergens veilig weg leggen en bewaren tot je er een sieraad van wilt laten maken. Vingerafdrukken worden het meest gebruikt voor rouwjuwelen maar dat hoeft natuurlijk niet. Je kunt ze overal op laten graveren. Denk bijvoorbeeld eens aan:
 

*Een afdruk op de buitenkant of aan de binnenkant van jullie trouwringen

*Een familie sieraad met al jullie afdrukken samen

*Een mama sieraad met de afdrukken van jullie kinderen 

*Voetafdrukjes van je baby op een mooi hangertje

 

Zoals je ziet is er dus veel meer mogelijk met vingerafdrukken dan je denkt. Wees slim, maak ze nu en leg ze ergens veilig weg of laat er iets moois van maken!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.